Jämföra tandläkare via internet

Att jämföra tandläkare har blivit betydligt enklare sedan internet kom. Även innan vi lanserade Billig tandläkare fanns det lite olika sajter för jämförelse av tandläkare och deras undersökningar och behandlingar. Vi går igenom några av dessa i denna artikel.

I förra inlägget gick vi igenom olika sätt att jämföra tandläkare via telefon. Nu går vi vidare med ett lite modernare sätt att hitta den bästa tandläkaren i din stad. Vi kommer att titta närmare på tre olika sajter där man kan jämföra tandläkare. En är statlig och heter 1177, en är en jämförelsesajt för många olika saker och heter localears. Den sista är sajten som du är inne på just nu, dvs. Billig tandläkare.

Statens egna jämförelsesajt

Det var nästan på dagen ett år sedan, den 13 januari 2012, som 1177 lanserade sin nya jämförelsetjänst för tandläkare. Man hade sedan några år haft en annan tjänst ute men den ansågs för dålig. Främst berodde det på att få tandläkare lade ut sina priser på sajten. I och med att man lanserade den nya sidan hoppades man att man löst det problemet.

1177:s jämförelsesajt bygger på att man söker på vilken ort man vill jämföra och sedan får ett sökresultat. Ur sökresultatet markerar man sedan de kliniker som man vill jämföra. Sedan får man en sida vid sida jämförelse med priser på olika typer av behandlingar.

En bredare jämförelsesajt

Localears är en sida för olika typer av jämförelser. Att kunna jämföra tandläkare är en delmängd av de olika jämförelser som sajten erbjuder.

Billig tandläkare

Billig tandläkare är en sajt med ett namn som tydligt berättar vad sajten går ut på. Här kan du nämligen hitta billiga tandläkare i städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Billig tandläkare använder dessutom ett nytt sätt för jämförelse av tandläkare. Istället för att jämföra på många olika punkter har vi valt ut tre olika behandlingar för att se vilken som är billigast i respektive stad. De undersökningar som vi jämför är basundersökning inkl. rengöring, lagning av hål (karies), samt tandblekning. Vi kommer så småningom, gå igenom vad respektive behandling/undersökning innebär, i denna blogg.

I nästa inlägg kommer vi dock fokusera på en aktuell nyhet. Nämligen den nya tandvårdsreform som kom i bruk i och med årsskiftet. På återseende!

Publicerad i Uncategorized