Jämföra tandläkare via telefon

Det finns många olika sätt att jämföra tandläkare på. Precis som många andra tjänster är det gamla hederliga sättet att använda telefonen. Men hur går det egentligen till och vad är svårigheterna.

Att jämföra olika varor och tjänster är grunden för en fungerande och konkurrerande marknadsplats. Det mest traditionella sättet att jämföra varor är att använda telefonen. Helt sonika går det ut på att man ringer runt till olika företag som erbjuder varan eller tjänsten – i detta fall tandvård – och frågar om t.ex. vad det kostar.

Tandläkare ofta upptagna – vad innebär det?

Det största problemet när man ringer runt är att tandläkare ofta är upptagna i behandling och inte hinner svara i telefon hela tiden. Ofta löser tandläkaren detta genom att ha en tandsköterska som svarar istället för att göra det själv. Tandsköterskan kan förutom uppgifter om pris och information om mottagningen även svara på enklare tandvårdsupplysning.

Arbeta systematiskt

Det är viktigt att arbeta systematiskt när man ringer runt och jämför tandläkare. Använd en dator eller papper och penna  för anteckningar. Börja med att via en telefonkatalog se vilka tandläkare som är intressanta för dig och ring sedan runt till var och en och fråga det du vill ha svar på. Genom att skriva ner svaren från respektive tandläkare kan du sedan enkelt få en överblick över vilken tandläkare som passar dig bäst.

Bota din telefonskräck

Att ringa runt och jämföra priset hos olika tandläkare kan också vara ett bra sätt att bota sin eventuella telefonskräck. Då samtalen har ungefär samma karaktär kan man i lugn och ro förbereda sig och förbättra sin telefonvana inför varje samtal.

Jämföra via jämförelsesidor

Om du inte tror att telefonen är det bästa jämförelseverktyget för just dig kan du läsa vårt nästa inlägg där vi kommer gå igenom hur man kan använda internet för att jämföra tandläkare.

 

Publicerad i Blogg